O nama

Firma “Đaković” doo  nalazi se u Banjoj Luci, u Ulici  Aleja Svetog Save 51.

Osnovana je 1989. godine kao privatna kompanija i od tada je jedan od lidera u oblasti distribucije medicinske opreme i potrošnog materijala. Iz naše ponude posebno izdvajamo program oftalmologije, laboratorije i hirurgije. Zastupnici smo više svjetskih poznatih firmi za čije proizvode imamo ekluzivno pravo za teritoriju Bosne i Hercegovine. Posebno bismo istakli naše partnerstvo koje traje više od 10 godina sa firmama Geuder ( Njemačka), grupacija Haag Streit (Švajcarska, Engleska), HumanOptics (Njemačka), Human (Njemačka), Tomey (Japan), EF Medica (Italija), LKB (Austrija), Lumenis (Amerika), UFSK (Njemačka), SciScan (Kanada).

Naše poslovanje je u skladu sa propisima  Agencije za lijekove i medicinska sredstva BIH, zakonima kao i zahtjevima međunarodnog standarda EN ISO 9001:2015. Medicinska sredstva koja  uvozimo i distribuišemo registrovana su kod Agencije za lijekove i medicinska sredstva.

Nasi zasposleni redovno posjećuju kongrese, prodajne i servisne treninge čemu u prilog idu brojni sertifikati. Tridesetogodišnjim prisustvom na tržištu i kvalitetom usluge, pozicionirali smo se kao lider u opremanju bolnica, domova zdravlja i specijaliziranih poliklinika.

U skopu firme nalazi se i ovlašteni servis za medicinsku opremu.

Ponosni smo na svoj dosadašnji rad, organizaciju i tim koji nas predstavlja.