O nama

Firma “Đaković” doo  nalazi se u Banjoj Luci, u Ulici  Aleja Svetog Save 51.

Osnovana je 1989. godine kao privatna kompanija i od tada je jedan od lidera u oblasti distribucije medicinske opreme i potrošnog materijala. Iz naše ponude posebno izdvajamo program oftalmologije, laboratorije i hirurgije. Zastupnici smo više svjetskih poznatih firmi za čije proizvode imamo ekluzivno pravo za teritoriju Bosne i Hercegovine. Posebno bismo istakli naše partnerstvo koje traje više od 10 godina sa firmama Geuder (Njemačka), grupacija Haag Streit (Švajcarska, Engleska), HumanOptics (Njemačka), Human (Njemačka), Tomey (Japan), Inventis (Italija), LKB (Austrija), Lumenis (Amerika), UFSK (Njemačka), SciScan (Kanada), Bionet (Njemačka), Optopol (Poljska).

Naše poslovanje je u skladu sa propisima  Agencije za lijekove i medicinska sredstva BIH, zakonima kao i zahtjevima međunarodnog standarda EN ISO 9001:2015. Medicinska sredstva koja  uvozimo i distribuišemo registrovana su kod Agencije za lijekove i medicinska sredstva.

Nasi zasposleni redovno posjećuju kongrese, prodajne i servisne treninge čemu u prilog idu brojni sertifikati. Tridesetogodišnjim prisustvom na tržištu i kvalitetom usluge, pozicionirali smo se kao lider u opremanju bolnica, domova zdravlja i specijaliziranih poliklinika.

U skopu firme nalazi se i ovlašteni servis za medicinsku opremu.

Ponosni smo na svoj dosadašnji rad, organizaciju i tim koji nas predstavlja.