O nama

Firma “Đaković” d.o.o. nalazi se u Banjoj Luci, u Ulici Aleja Svetog Save 51.

Osnovana je 1989. godine kao privatna kompanija i od tada je jedan od lidera u oblasti distribucije medicinske opreme i potrošnog materijala. Iz naše ponude posebno izdvajamo program oftalmologije, laboratorije, te sunčanih dioptrijskih naočala.

Zastupnici smo više poznatih svjetskih firmi za čije proizvode imamo ekluzivno pravo za teritoriju Bosne i Hercegovine.

Posebno bismo istakli naše partnerstvo koje traje više od 15 godina sa firmama Geuder (Njemačka), grupacija Haag Streit (Švajcarska, Engleska), HumanOptics (Njemačka), Human (Njemačka), Tomey (Japan), LKB (Austrija), Inventis (Italija)

Naše poslovanje je u skladu sa propisima Agencije za ljekove i medicinska sredstva BIH, lokalnim zakonima kao i zahtjevima međunarodnog standarda ISO 9001:2015.

Medicinska sredstva koja uvozimo i distribuišemo registrovana su kod Agencije za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine. Naši zasposleni redovno posjećuju kongrese, prodajne i servisne treninge čemu u prilog idu brojni sertifikati koje posjedujemo.

Tridesetpetogodišnjim prisustvom na tržištu i kvalitetom usluge, pozicionirali smo se kao lider u opremanju kliničkih centara, bolnica, domova zdravlja i privatnih zdravstvenih ustanova.

Zastupnici smo za BIH grupacije Kering Eyewear Spa (Gucci, YSL, Cartier, Bottega Veneta, Balenciaga, Alexander MCQueen, Puma, te mnogi drugi brendovi).

U skopu firme nalazi se i ovlašteni servis za medicinsku opremu.

Ponosni smo na svoj dosadašnji rad, organizaciju i tim koji nas predstavlja.